OLEJ ARGANOWY- ZAPACH YLANG YLANG 50 ml

Kod produktu: ES006
|
Dostępność:niska
drop of essence_ylangylang
Cena:29.90PLN
Ilość: szt.
Producent:
DROP OF ESSENCE in ARGAN OIL
Cena 100 ml:63 zł
Liczba punktów otrzymywanych za zakup produktu:31
Pojemność:50ml
Udostępnij:
Oleje Drop of ESSENCE posiadają certyfikat USDA USDACertyfikat MA-BIO-102 Rolnictwo spoza UE  LISTEK UNIJNY mały


Drop of Essence – BIO Perfumy stworzone z myślą o Twoim zdrowiu, urodzie i samopoczuciu.

Kompozycja zwiera 99% certyfikowanego BIO oleju arganowego oraz 1% naturalnej  intensywnej esencji  zapachowej.

To najzdrowszy dla skóry, naturalny perfum w oleju, którego energetyzujący zapach uwiedzie i oczaruje nawet najbardziej wrażliwy zmysł węchu.

Niezwykle intensywna nuta zapachowa naturalnej esencji sprawia, że olejek można stosować zamiast syntetycznie wykonanych perfum.

Intensywność zapachu utrzymuje się do 4 godzin. Olejek doskonale zastępuje perfumy, dlatego zalecamy aplikować go wyłącznie na miejsca, na które nanosi się perfumy (nadgarstki, szyję, dekolt, kark, zgięcia łokcie).

Masaż całego ciała najlepiej wykonywać czystym olejem arganowym, lub zmieszać go z niewielką ilością oleju zapachowego Drop of Essence tak, by nie „drażnił” swą intensywnością osób wrażliwych na zapachy.

Mimo, iż esencje są naturalne, to ich intensywny zapach może być zbyt silny, jeżeli zostaną nałożone na całe ciało.

NAKARM SWE ZMYSŁY NOWYMI RODZAJAMI PERFUM - WYBIERZ SWÓJ ULUBIONY ZAPACH!



Olej arganowy pielęgnacyjny o orientalnym zapachu ylang ylang
. Dzięki odpowiednio zbilansowanej kompozycji nienasyconych kwasów tłuszczowych posiada lekką konsystencję, szybko się wchłania oraz dociera do głębokich warstw skóry. To jeden z najpotężniejszych naturalnych antyoksydantów – hit wśród kosmetyków anty-aging. Polecany także w dysfunkcjach skóry, gdyż działa łagodząco, dodatkowo jest produktem niskiego ryzyka mikrobiologicznego i może być stosowany na podrażnioną skórę. Doskonale regeneruje skórę uszkodzoną, popękaną i chorą: trądzikową, łuszczycową, z problemem egzemy i atopowo zaognioną.

OLEJEK Ylang-Ylang – cudowny relaks z natury.

 

Wiele olejków eterycznych posiada właściwości relaksujące, ale najskuteczniejszym z nich jest olejek Ylang-Ylang. Ten kwiatowy, zmysłowy i egzotyczny zapach przyciąga naszą uwagę i nie pozwala przejść obok niego obojętnie.

Uzyskuje się go w procesie destylacji świeżych kwiatów z drzewa ylang-ylang (botaniczna nazwa to Cananga Odorata), rosnącego na wyspach Pacyfiku takich jak Indonezja, Filipiny, Papua Nowa Gwinea czy Malezja, gdzie panuje sprzyjający temu drzewu wilgotny klimat tropikalny.

Kwiat ylang-ylang jest bardzo ceniony w przemyśle perfumeryjnym bo zapewnia moc delikatnie kwiatowych nut. Doskonale komponuje się z zapachami orientalnymi, nadaje im lekkości i łagodzi ostre nuty, a jego aromat naturalnie miesza się z większością kwiatowych, owocowych i drzewnych kompozycji. Zapach kwiatów ylang-ylang jest wkomponowany w najsłynniejsze perfumy świata, takie jak Chanel No 5, Givenchy L’Atelier Ylang czy Dior J’adore.

Olejek ylang-ylang jest wykorzystywany w aromaterapii, ponieważ posiada właściwości relaksujące umysł i ciało. Terapia z jego użyciem może pomóc w stanach silnego stresu, szoku i napięcia nerwowego. Pomaga w stanach lękowych, jak i w leczeniu depresji. Dobrze wpływa na układ nerwowy, zwalnia zbyt szybkie tętno oraz zapobiega hiperwentylacji (zbyt szybki oddech). Badania wykazały, że samo wąchanie olejku może obniżyć ciśnienie, lecz lepsze efekty uzyskiwane są podczas kąpieli z jego zastosowaniem. Pomocny jest również osobom cierpiącym na dolegliwości żołądkowe i trawienne.

Produkty zawierające olejek ylang-ylang regulują wydzielanie sebum i tym samym pomagają w wielu dolegliwościach skórnych. Mieszkańcy tropikalnych wysp z powodzeniem stosują ten olejek do pielęgnacji włosów i skóry, ponieważ skutecznie chroni je przed niszczącym wpływem słonej wody. Ylang-ylang ma także właściwości przeciwzapalne i działa odkażająco na skórę.

Olejek ylang-ylang jest uznanym afrodyzjakiem i posiada działanie euforyczne. Aromat ten pobudza zmysły, rozluźnia ciało i umysł oraz pozwala zapomnieć o codziennych zmartwieniach. Masaż z wykorzystaniem tego olejku pomaga pobudzić erogenne sfery ciała. Można go stosować także do kąpieli. Afrodyzjak ten polecany był kobietom w haremach, aby zwiększyć atrakcyjność seksualną.

Każdy może znaleźć coś dla siebie w szerokiej gamie leczniczych i relaksujących właściwości tego olejku eterycznego. Warto jednak używać go w odpowiednich ilościach, gdyż nadmiar olejku może powodować nudności, ból głowy i nadwrażliwość.



Skład: 99 % Argania spinosa kernel oil, 1 % Ylang ylang (Cananga odorata) flower oil.

Kraj pochodzenia: Maroko


ZapiszZapisz
1392104299.08.png
Kopiowanie, przetwarzanie, powielanie w całości lub w części treści opisów, zdjęć oraz wszelkich elementów graficznych a także przekazywanie, przesyłanie czy też umieszczanie na innych stronach www. elementów niniejszej strony internetowej, bez zgody jej właściciela i autora jest zabronione. Wszelkie naruszenia stanowią czyny niedozwolone i będą ścigane na drodze postępowania karnego oraz cywilnego, zgodnie z art. 267 Kodeksu karnego, art. 24 i 25 Ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji oraz art. 116 i nast. Ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych
Copyright by MAROKOSKLEP.COM 2010 - 2015. Al rights reserved.
inst
Facebook
YouTube